19 Ekim 2012 Cuma

Google Chromebook - For Everyone

Google'ın Chromebook projesi, 2010 yılı sonlarına doğru Rajen Sheth önderliğinde “father of Google Apps” olarak başladı. Temelde, Google Chrome işletim sistemini kullanan kişisel bir bilgisayar bu Chromebook. Özetle, tüm konsept arka planda Linux Kernel ve önde Google'ın tarayıcısı Google Chrome üzerinde şekilleniyor. Word processing and instant messaging gibi ihtiyaçları karşılamak için klasikleşmiş uygulamaları yüklemek yerine, kullanıcılar Chrome Web Store üzerinden web uygulamalarını kullanabiliyorlar.

İlk defa 2011 yılında Acer ve Samsung ile bir takım modeller üreten Google şimdi ise bu projenin yeni bir ürününü yine Samsung ortaklığı ile piyasaya sürdü: The New Chromebook.

Ama ürünün yenilikleri, avantajlarının yanı sıra, Google Chromebook: For Everyone ismiyle yayınladıkları reklam filmi de gerçekten muhteşem. İki sene önce Diesel ile başlayan ve son zamanlarda sıklıkla Levi's, Benetton, Facebook, MINI gibi markaların kampanyalarında görmeye alıştığımız ton ve görsel kod burada da karşımıza çıkıyor. 



Edit:

Filmlerin devamları geldi. Diğer markalarda yaşanan sorunların artık Chromebook'ta ortadan kalktığını gösteren "For Goodbye to All That" adlı film ve Cadılar bayramına özel hazırlanan "For Halloween" filmleri ile devam ediyorlar...