8 Kasım 2012 Perşembe

Coca-Cola - "Güvenlik Kameraları" #bimilyonneden

Mutluluğun markası olduğunu bir kez daha hatırlatan Coca-Cola süper bir reklam ile karşımızda. "Güvenlik" kelimesi ister istemez insan zihninde tedbir alınması gereken bir durum veya "güvenli olmayan" bir durum olabilir düşüncesini kodluyor beyinlerimize. Hayatımızda aslında hep negatif ve kötü olayları kayda aldığını sandığımız güvenlik kameralarının başka yüzünü çok sevimli bir şekilde anlatmışlar.
Aynı zamanda yeni trend olan büyük fontlar ile ekranı kaplayan metin kullanımlarını da atlamamak lazım. Bu kampanyanın devamını saplamak için kullanılan #bimilyonneden hashtagi şimdiden çok büyük ilgi görmeye başladı bile...



Edit: Kampanya için özel hazırlanmış web sitesini ziyaret edebilirsiniz..


“Ülkemizde #bimilyonneden ile iletişimine yoğun bir şekilde devam eden Coca-Cola, Amerika’da ise #capshoes ile güzel bir kampanya başlattı. Cola şişelerinin kapaklarını ve yaratıcılığı kullanarak hazırlanan bu güzel videonun sonunda kullanıcılarda gene Cola kapaklarını ve yaratıcılıklarını kullanarak kendi videolarını buraya paylaşıp Live Nation Konser etkinliğinde sahne alma şansı yakalayabilir. Tüketici etkileşimi, on/offline mecraların kullanımı ve viralite açısından gerçekten Coca Cola’ya yakışır seviyede.”