11 Eylül 2012 Salı

Cravendale - The Milk Matters

Dünyaca ünlü bir süt markası olan Cravendale tarafından yapılmış harika bir çalışma. Bir süt markası ne yapabilir ki diye sorabilirsiniz?
İnek,Çiftlik,Çocuk,Kemik gelişimi,hijyenik fabrika videoları? Hepsini unutun yeni kedi çetesiyle tanışın!..
2 adet viral film ile beğeni ve ilgi toplamayı başaran Cravendale markasını ayakta alkışlamak gerek. 2 adet filmde izleceğiniz gibi bir hikaye var. Kısacası hikaye, kedilerin sütçü görevini yapan insanları kaçırarak beyinleri yıkayıp tüm ürünlerin insanlara değil kendilerine dağıtılacak şekilde programlaması üzerine fantastik bir yapıya üzerine kurulmuş. 2011 yılının en başarılı reklam çalışmaları arasına giren ilk filmi "Cats with Thumbs" aşağıdadır..


Bu filmi takiben yapılan yeni filmlerinde ise yukarıda bahsettiğim hikaye yer alıyor. Artık kedilerin kendine güveni gelmiş ve saldırı planlarını hayata geçirmişler:) 2. film "Catnapped" :



Bu 2 efsane film tek başına belli bir noktaya kadar ses getirebilecekti fakat sonrasında sürdürülen iletişim çalışmaları işi fazlasıyla uzun sürede hayatta tutmuş ve yayılmasını sağlamıştır. İlk adım Bertrum Thumcat adındaki Facebook sayfalarını yayına aldılar. Bu sayfayı takip etmenizi tavsiye ederim:) Kediler çetesinin lider kedisi tarafından yönetilen bu hesap tamamen onun ağzından girilen post ve iletişim çalışmalarına yer veriyor. Marka ile kapışıyor adeta. İnsanlığın tehlikede olduğunu ve çetesinin ne kadar iyi bir durumda olduğunu sürekli olarak bildiriyor kendisi:) Aynı zamanda özel hazırlanan web siteside oldukça etkili.. Markaya ait Youtube sayfasınında ne kadar özenle hazırlandığına göz atın...

Digital dünyanın etinden "sütünden" yararlanan marka tüm iletişimi "#catswiththumbs" hashtagi altında toplamayıda iyi becermiştir...

EDIT: Bertrum Thumbcat (Çete Lideri) tüm insanların evlerine girmesini istediği yeni planlarına kolaylık sağlayabilecek bir araç tanıtımı için yeni bir TV spotu yayınladı :) "Epic Straws" adındaki buluşunu tanıtmak için film sonunda hazırlanan web sitesine yönlendirme yapıyor. Yaşasın Bertrum!!!